Pvc-ramen Blankenberge

Wist je dat pvc-ramen ook verkrijgbaar zijn met een houtlook motief? Zo geef je de ramen in je woning in Blankenberge de warme en authentieke uitstraling van hout en profiteer je tevens van de vele andere voordelen van pvc. Pvc isoleert bijvoorbeeld uitstekend en is inbraakveilig. Daarnaast zijn er voor pvc-ramen vele opties beschikbaar. Ook deuren worden gemaakt van pvc. Op deze pagina lees je er alles over. Daarnaast geven we je meer informatie over de raamsoorten en de gemiddelde prijzen.

Vul het offerteformulier in om gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen van raamspecialisten uit de omgeving van Blankenberge. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot wel 40% op de kosten! Je vindt zo eenvoudig de beste raamspecialist voor jouw woning.

Waarom onze werkwijze?

Wanneer je het offerteformulier invult, ontvang je een aantal gratis en vrijblijvende prijsoffertes. Hierdoor kies je niet alleen heel eenvoudig de beste raamspecialist uit de omgeving van Blankenberge, maar bespaar je ook op de totaalprijs. Je weet namelijk zeker dat je niet te veel betaalt voor het plaatsen van nieuwe pvc-ramen. Elke raamspecialist hanteert eigen tarieven, daarom is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. De belangrijkste voordelen van onze werkwijze:

  • Je hoeft geen bedrijven te bellen voor een prijsopgaaf, maar ontvangt snel een aantal aanbiedingen van specialisten uit de regio Blankenberge.
  • Door de aanbiedingen te vergelijken op basis van prijs en voorwaarden kies je snel en gemakkelijk een vakman voor het vervangen je ramen.
  • Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de prijzen.pvc-ramen Blankenberge

Voordelen van nieuwe pvc-ramen

Nieuwe pvc-ramen hebben een aantal voordelen. Raamprofielen gemaakt van hout moet je schuren, verven en controleren op houtrot. Met pvc is dit niet nodig. Het materiaal is onderhoudsarm, af en toe kuisen met een sopje is al voldoende. Daarnaast zijn ze zeer duurzaam en hebben ze een lange levensduur. Wil je wel graag de warme uitstraling van hout? Pvc-ramen met een houtlook zijn niet van echte houten raamprofielen te onderscheiden. Het laatste voordeel van pvc-ramen is dat ze een uitstekende isolatiewaarde hebben. Hiermee voorkom je koudebruggen en onnodig verlies van warmte. Met de juiste beglazing bespaar je aanzienlijk door je ramen te vervangen met pvc.

Prijstabel: Wat is de prijs voor nieuwe ramen?

Soort pvc-raam Prijs per m²
Vast raam €100,- tot €200,-
Draai-kiepraam €150,- tot €250,-
Valraam €175,- tot €275,-
Schuifraam €700,- tot €800,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, montage en isolatieglas. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar worden de kosten door beïnvloed?

De totaalprijs van het plaatsen van nieuwe pvc-ramen wordt door een aantal factoren beïnvloed. De belangrijkste invloedfactor is het raamtype dat je laat plaatsen. In de prijstabel zie je een aantal gemiddelde prijzen per type pvc-raam. Daarnaast is ook de grootte van de raamprofiel en het raambeslag van invloed op de uiteindelijke totaalprijs. Een vast raam is niet alleen een goedkoper soort raam, het plaatsen is ook eenvoudiger. De arbeidskosten van een vakman uit Blankenberge zijn hierdoor lager dan bij een draai-kiepraam, dit raamtype is namelijk moeilijker te plaatsen door de verschillende onderdelen. Ook de beglazing beïnvloedt de prijs. Isolatieglas is duurder dan dubbel glas, maar hiermee bespaar je wel meer op de energiekosten.

Plaatsen van pvc-ramen

Er zijn een aantal dingen belangrijk bij het plaatsen van een pvc-raam door een raamspecialist uit de regio van Blankenberge. Het pvc-raam moet goed passen en op de juiste manier geplaatst en afgesteld worden. Daarom meet een specialist het raam altijd nog een keer op, om te controleren of de maten kloppen. Voor het verwijderen van het oude raam, verwijdert de vakman eerst het glas en glaslatten en daarna het oude raamkozijn. Een stelkozijn vergemakkelijkt het plaatsen van het nieuwe pvc-raam, maar ook zonder stelkozijn is het plaatsen geen probleem voor de vakman. Hij plaatst het nieuwe raamprofiel, waarin eerst nog geen draaiende delen of glas zit. Dan stelt hij alles goed af. Daarna zet hij het glas erin en de draaiende delen. Nog een laatste afstelling en afwerking, en je nieuwe raam zit erin.

Isolatie van pvc-ramen

Soms denkt men nog dat pvc-ramen niet goed isoleren en dat daarom houten of aluminium ramen beter zijn. Vroeger was dit misschien het geval, maar tegenwoordig is de isolatiewaarde van pvc uitstekend. Het is vergelijkbaar of zelfs beter dan hout. De U-waarde geeft de isolatiewaarde aan van de pvc-ramen. Deze waarde is een warmtecoëfficiënt en het geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Hierbij geldt dat de U-waarde zo laag mogelijk moet zijn. Kunststof heeft een waarde tussen de 1.2 – 0.78 W/m²K. Vergeet niet dat voor de totale isolatiewaarde je niet alleen moet kijken naar het raamkozijn, maar ook naar de beglazing.


Pvc-ramen met een houtlook laten plaatsen?

Schakel een vakman in voor het vervangen. Bespaar op de totaalprijs!

Meerdere offertes ontvangen


Soorten ramen Blankenberge

Er zijn vele soorten ramen en elk raamtype heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een vast raam wordt in Blankenberge vaak geplaatst in de voorgevel. Weinig ruimte voor een draaicirkel of wil je allerlei dingen op de vensterbank zetten? Dan zijn schuiframen zeer geschikt. In de badkamer wordt meestal gebruik gemaakt van een klein valraam. Tot slot kun je ook nog kiezen voor het plaatsen van een draai-kiepraam.

Schuiframen

Het grootste voordeel van schuiframen is dat ze weinig ruimte innemen en je een rekening hoeft te houden met de draaicirkel die een opendraaiend raam heeft. Er bestaan zowel horizontale als verticale schuiframen. Een schuifraam bestaat uit twee delen. Eén deel staat vast en één deel schuif je heen en weer om het pvc-raam te openen. Er bestaan ook schuiframen met twee schuivende delen, hierbij kun je kiezen welk deel je wilt openen. Met een schuifraam zijn grote ramen ook mogelijk dankzij het schuifmechanisme. Het openen gaat namelijk erg gemakkelijk en licht.

pvc draai-kiepraam

Draai-kiepraam

Een draai-kiepraam kun je openen op twee manieren, hierdoor is dit een zeer veelzijdig raam. Je kunt hem in het geheel openen en vast zetten met een raamkruk op een bepaalde stand. De scharnieren zitten aan de zijkant van het raam. Maar het is ook mogelijk om het raam op en te kiepen. De scharnieren zitten aan de onderkant van het raam en je kiept het raam een klein stukje naar binnen. Met een valijzer bepaal je bovendien hoe groot de kiepstand moet worden. Een speciaal raambeslag maak je de keuze of je gebruik wilt maken van de kiepstand of het pvc-raam helemaal wilt openen.

Valraam

Een valraam is meestal een klein raampje met scharnieren aan de onderkant van het raam. De naam valraam heeft te maken met het feit dat je een dergelijk pvc-raam opent door hem naar binnen te laten vallen. Hij valt uiteraard niet uit het raamkozijn, maar open een klein stukje. De grote van de opening staat meestal vast, maar soms is het ook mogelijk om een raamhaak of valijzer te plaatsen. Hiermee bepaal je zelf de stand van het valraam. Dit type raam wordt in Blankenberge vaak geplaatst in badkamers en toiletten. Je ventileert namelijk eenvoudig de ruimte met een valraam.

Kantelraam

De naam zegt het eigenlijk al: een kantelraam open je door hem te kantelen. Het draaimechanisme van een kantelraam zit in het middel van het raam. Dit kan onder en boven zijn, maar ook aan de zijkanten. Hierdoor is het mogelijk om een horizontaal of verticaal kantelraam te plaatsen. Een kantelraam wordt meestal geplaatst als dakraam in een schuin dak. Met raambeslag bepaal je eenvoudig de stand waarin het kantelraam geopend moet zijn en voorkom je bovendien dat hij valt, bijvoorbeeld bij een harde rukwind. Een raam met het draaimechanisme aan de onder- en bovenkant, een verticaal kantelraam, wordt een taatsraam genoemd.


Op zoek naar kwalitatieve pvc-ramen?

De raamexpert geeft tips waar je op moet letten.


Opties bij een nieuwe pvc-raam

Er zijn een aantal extra opties mogelijk wanneer je je oude ramen laat vervangen met pvc-ramen. Je woning in Blankenberge ventileren doe je bijvoorbeeld eenvoudig met een ventilatierooster en vliegenramen zijn ideaal om te zorgen dat er geen vervelende vliegen binnen komen. Daarnaast heb je nog raambeslag nodig voor je pvc-ramen, zoals raamkrukken, valijzers en scharnieren.

Vliegenramen

Er zijn verschillende soorten vliegenramen. Een voorzet vliegenraam plaats je aan de binnenkant van het raamprofiel. Voor een opendraaiend pvc-raam dat naar binnen opent is dit geen optie, want het vliegenraam houdt het draaiende gedeelte dan tegen. Daarom bestaan er ook inzet vliegenramen. Ook een rolvliegenraam is een optie. Doordat je deze oprolt in een cassette boven het pvc-raam zie je er niets van als het vliegenraam niet gebruikt wordt. Met vliegenramen zijn die vervelende vliegen en andere insecten in je woning in Blankenberge verleden tijd.

Ventilatieroosters

Door een ventilatierooster te plaatsen is het mogelijk om je woning eenvoudig te ventileren. Je hoeft dan niet altijd een raam open te zetten, maar je zet gewoon het schuifje van de ventilatierooster open. Met een ventilatierooster ventileer je je woning ook wanneer het bijvoorbeeld regent of wanneer je niet thuis bent. Wist je dat het erg belangrijk is om te blijven ventileren in je woning in Blankenberge? Hiermee voorkom je condensatievocht en daarnaast is het beter voor je gezondheid.

Raambeslag

Een raam heeft raambeslag nodig. Welk raambeslag er nodig is, is afhankelijk van het type raam dat je laat plaatsen door een raamspecialist uit Blankenberge. Een draai-kiepraam heeft bijvoorbeeld een speciale raamkruk nodig waarmee je schakelt tussen de kiepstand en het open draaien van het raam. Voor een kantelraam heb je weer ander beslag nodig waarmee je bepaalt hoe ver je het kantelraam wilt openen. Er bestaat ook speciaal veiligheidsbeslag om de kans op inbraak te verminderen. Bijvoorbeeld een raamuitzetter, een raamboompje of veiligheidsscharnieren.


Op zoek naar grote schuiframen voor je woning in Blankenberge?

Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs door gratis offerte te vergelijken!

Vrijblijvende offertes


pvc-deuren Blankenberge

Waarom een nieuwe deur van pvc?

Het is ook mogelijk om de deuren van je woning in Blankenberge te vervangen met pvc-deuren. Voor pvc-deuren gelden dezelfde voordelen als voor pvc-ramen. Ze zijn duurzaam, de voordeur en achterdeur heeft een uitstekende isolatiewaarde en je hoeft er maar weinig onderhoud aan te plegen. Daarnaast zijn er allerlei kleuren en stijlen mogelijk voor een binnendeur en buitendeur. Met een speciale structuurfolie heb je zo een moderne witte deur of juist een deur met houtlook. De folie is UV-bestendig, blijft lang mooi en verkleurd niet. Een pvc-deur is zeer veilig, dit is vooral belangrijk bij een buitendeur. Doordat er een plaat van metaal in de deur zit, is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de deur te doorboren. De belangrijkste voordelen van pvc-deuren:

  • De voordeur en achterdeur hebben een uitstekende isolatiewaarde.
  • Er zijn allerlei kleuren en opties mogelijk voor jouw binnendeur en buitendeur.
  • Pvc-deuren zijn zeer veilig op het gebied van inbraakveiligheid en brandveiligheid.

Prijzen van nieuwe pvc-deuren

In de prijstabel zie je de gemiddelde prijs voor een pvc-buitendeur en pvc-binnendeur. Een pvc-binnendeur is goedkoper dan een buitendeur en dat komt door een aantal factoren. Zo is de isolatiewaarde van een binnendeur minder belangrijk en is het niet nodig om allerlei veiligheidsmaatregelen te nemen. Een buitendeur is duurder omdat je juist wel wilt dat deze zeer veilig is en inbrekers tegen houdt. Daarnaast is het belangrijk dat een pvc-deur voor de voordeur of achterdeur zeer goed isoleert, zodat je niet meer hoeft te stoken. De prijs wordt niet alleen bepaalt door het type deur, maar ook door de gekozen stijl en kleur en het deurbeslag.

Prijstabel: Wat kost een nieuwe pvc-deur?

Materiaal Prijs per m²
Pvc-buitendeur €800,- tot €1.000,-
Pvc-binnendeur €500,- tot €700,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten voor een deur met standaardafmetingen (2 meter hoog en 90cm breed) inclusief btw en montage, maar excl. glas. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Van voordeur tot binnen- en achterdeur

Pvc wordt zowel gebruikt voor binnendeuren als voor buitendeuren, bijvoorbeeld de voordeur of een achterdeur naar het terras. Soms denkt men dat er weinig mogelijk is met een pvc-deur, maar dat is zeker niet het geval. Zo is het mogelijk om en kattenluikje erin te plaatsen, maar ook glaselementen. Vanwege de hoge isolatiewaarde is pvc zeer geschikt voor een buitendeur. Daarnaast zijn ze inbraakveilig. Met speciaal deurbeslag en een plaat van staal worden inbraken voorkomen. Door de structuurfolies is er een breed gamma aan kleuren en stijlen. Net als met pvc-ramen is de houtlook ook bij pvc-deuren een optie.

Deurbeslag

Voor een pvc-deur heb je ook nog deurbeslag nodig. Een specialist uit [var1 maakt hierbij onderscheid tussen deurbeslag voor een binnendeur of voor een buitendeur. Het deurbeslag van een binnendeur is eenvoudiger. Je hebt alleen deurscharnieren, deurkruk en eventueel een slot nodig. Er zijn allerlei stijlen en kleuren verkrijgbaar, bijvoorbeeld klassiek, maar ook modern antraciet. Voor een buitendeur worden andere eisen gesteld aan het deurbeslag, bijvoorbeeld op het gebied van inbraakveiligheid. Met veiligheidsscharnieren voorkom je dat de voordeur uit de sponning getild kan worden. Daarnaast heeft een voordeur of achterdeur vaak een cilinderslot of driepuntssluiting.


Laat je pvc-ramen plaatsen door een raamspecialist uit Blankenberge.

Bespaar op de totaalprijs door aanbiedingen van meerdere specialisten te vergelijken!

Offertes aanvragen


Herstellen van pvc-ramen en -deuren

Het herstellen van kleine krassen in een deur of raam van pvc zijn te herstellen met speciale middelen zoals een vulmiddel, krasverwijderaar of retoucheermiddel. Soms is het nodig om een spotrepair uit te voeren. Hierbij wordt een klein gedeelte van de structuurfolie rondom de kras verwijderd en vervangen. Bij grotere beschadigingen of vergeling herstellen is het nodig om de gehele folie te vervangen, dit wordt het saneren van folie genoemd. Scheuren, breuk of gaten zijn niet te herstellen. Het is dan nodig om het raamprofiel te vervangen. Zit er een breuk in het opendraaiende gedeelte van het pvc-raam, dan is het mogelijk om alleen dat gedeelte te vervangen.

Ramen en deuren van pvc kuisen

Voor het kuisen van pvc-ramen en pvc-deuren hoef je geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Een zacht doekje met een sopje is al genoeg. Gebruik geen schurende middelen, want deze laten krasjes achter en deze moet je dan weer laten repareren. Daarnaast is het verstandig om ook geen schoonmaakmiddelen met aromatische verbindingen zoals aceton of terpentijn te gebruik, deze beschadigen het materiaal.

onderhoud aan pvc in Blankenberge

Onderhoud aan pvc

Eén van de redenen waarom men in Blankenberge voor een pvc-raam of pvc-deur kiest, is dat ze onderhoudsarm zijn. De raamprofielen blijven langer mooi door ze af en toe te poetsen met een zacht doekje en een sopje. Controleer daarnaast jaarlijks het raambeslag en de afdichtingen. Soms is het nodig om het raambeslag te smeren. Gebruik hier een vetvrij middel voor.

Bekende merken

Er bestaan een aantal bekende merken waaruit je een keuze kunt maken voor het plaatsen van pvc-ramen. Denk hierbij aan Belisol. Dit merk is één van de populairste merken en staat bekend om de hoge isolatiewaarde en inbraakveiligheid. Daarnaast heeft Belisol een uitgebreid gamma aan kleuren en stijlen met structuurfolies. Andere merken zijn Rehau, Kömmerling en Weru. Of kies voor Schüco. Schüco staat bekend om de hoge eisen die ze stellen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Daarnaast hebben ze een aantal innovatieve producten en prachtige designs.

Kan ik gebruik maken van een premie?

Om te besparen op de totaalkosten voor nieuwe ramen is het mogelijk om een premie te ontvangen. Eén van de voorwaarden is dat het moet gaan om isolerende beglazing. De Vlaamse regering moedigt namelijk het nemen van energiebesparende maatregelen aan met een premie. Dit is in samenwerking met de netbeheerder. Om de premie te ontvangen moet je woning in het Vlaamse gewest staan en daarnaast moet je woning voor 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Op vlaanderen.be lees je meer over de aanvullende voorwaarden en hoe je de premie aanvraagt.

Waarom een vakman inschakelen?

Het is verstandig om een vakman uit de omgeving van Blankenberge in te schakelen voor het vervangen en plaatsen van nieuwe pvc-ramen. Het vereist namelijk vakkennis en veel nauwkeurigheid. Alleen met de juiste plaatsing profiteer je namelijk van de hoge isolatiewaarde. Een verkeerde plaatsing of afstelling zorgt voor koudebruggen. Ook komen vochtproblemen dan vaker voor, bijvoorbeeld doordat er vocht tussen de glasplaten komt. Door een raamspecialist in te schakelen hoef je ook geen gereedschap aan te schaffen. Tot slot is het plaatsen van ramen erg zwaar werk. Daarom gebruiken vakmannen vaak hulpmiddelen, bijvoorbeeld zuignappen voor zware beglazing.

Wij zijn in jouw provincie actief in:

Brugge | Kortrijk | Oostende | Roeselare | Waregem | Ieper | Menen | Knokke-Heist | Wevelgem | Harelbeke

prijzen pvc-ramen en -deuren Blankenberge

Vergelijk gratis offertes op maat

Ben je van plan om je ramen te vervangen door pvc-ramen? Een goede keuze! Pvc-ramen zijn inbraakveilig, verkrijgbaar in vele raamsoorten en daarnaast isoleren ze zeer goed. Plaats hoogrendementsglas en bespaar op de energiekosten. Een ander voordeel is dat pvc weinig onderhoud vereist. Af en toe even schoonmaken is al voldoende. Ben je overtuigd en wil je jouw oude ramen laten vervangen? Bespaar op de totaalprijs door offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de prijs. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit Blankenberge.


Gratis offertes ontvangen