Pvc-ramen Merchtem

Ben je van plan om pvc-ramen te laten plaatsen in je woning in Merchtem? Een goede keuze! Een pvc-raam isoleert namelijk uitstekend. Met de juiste beglazing bespaar je hierdoor aanzienlijk op de energiekosten. Daarnaast zijn pvc-ramen verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen, ook houtlook is daarbij mogelijk. Deze zijn niet van echt hout te onderscheiden! Lees op deze pagina alles over de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen.

Bespaar op de totaalprijs door offertes te vergelijken. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal offertes van raamspecialisten uit de regio Merchtem. Vergelijk, kies en bespaar tot 40%.

Waarom onze werkwijze?

Wist je dat je door offertes van meerdere raamspecialisten uit Merchtem te vergelijken, bespaart op de totaalkosten? Je weet dan namelijk zeker dat je niet te veel betaalt. Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalkosten! Je hoeft niet allemaal bedrijven op te bellen voor een prijsopgaaf, het is al voldoende om het offerteformulier op deze site in te vullen. Je ontvangt daarna spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten uit de regio Merchtem voor het vervangen van je ramen of deuren. Alle voordelen op een rijtje:

  • Je ontvangt gratis en vrijblijvende offertes van raamspecialisten.
  • Je kiest eenvoudig de beste raamspecialist uit Merchtem voor jouw ramen.
  • Bespaar tot 40% op de totaalprijs van het plaatsen van pvc-ramen.pvc-ramen Merchtem

Voordelen van nieuwe pvc-ramen

Pvc is een zeer geschikt materiaal voor ramen. Houten raamprofielen moet je bijvoorbeeld om de paar jaar opnieuw schuren en verven en controleren op houtrot. Dit is niet nodig met pvc. Het is namelijk onderhoudsarm. Af en toe schoonmaken met een sopje en zachte doek is al voldoende. Daarnaast is het duurzaam en heeft het een uitstekende isolatiewaarde. Vaak kiest men in Merchtem voor hout vanwege de warme en authentieke uitstraling of aluminium voor een moderne stijl, maar met pvc is dit ook mogelijk. Het materiaal is namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen, waaronder een houtlook. Ramen met een houtlook zijn tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden.

Prijstabel: Wat is de prijs voor nieuwe ramen?

Soort pvc-raam Prijs per m²
Vast raam €100,- tot €200,-
Draai-kiepraam €150,- tot €250,-
Valraam €175,- tot €275,-
Schuifraam €700,- tot €800,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, montage en isolatieglas. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar worden de kosten door beïnvloed?

In de prijstabel staan een aantal gemiddelde prijzen voor nieuwe pvc-ramen. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor is natuurlijk het raamtype waar je voor kiest. Een vast raam is de goedkoopste optie, maar met een draai-kiepraam heb je meer mogelijkheden. De prijs wordt daarnaast ook beïnvloedt door de stijl, de kleur, het merk en de grootte van het pvc-raam. Ook het type glas waar je voor kiest heeft invloed op de prijs. Isolatieglas zoals HR++ is duurder dan dubbel glas, maar je bespaart hier wel meer mee op de energiekosten. Houd daarnaast nog rekening met de plaatsingskosten door een vakman uit Merchtem.

Plaatsen van pvc-ramen

De vakman uit Merchtem zal voor het vervangen eerst het raam nog een keer nameten, zodat hij zeker weet dat alles gaat passen in het raamgat. Daarna verwijdert hij de oude ramen. Hiervoor worden eerst het glas en de glaslatten verwijderd. Hij verwijdert dan pas het oude frame, meestal is hiervoor een reciprozaag en beitel of koevoet nodig. De installatiemethode van het nieuwe pvc-raam is afhankelijk of er een stelkozijn aanwezig is of niet. Hij plaatst eerst het nieuwe raamkozijn, zonder eventuele draaiende delen. Na het vervangen van het frame zet de vakman het glas en de draaiende delen erin. Tijdens het vervangen zorgt de vakman ervoor dat het raam waterpas staat en dat er geen koudebruggen zijn. Ook werkt hij alles netjes af na het plaatsen.

Isolatie van pvc-ramen

De isolatiewaarde van pvc-ramen is de laatste jaren flink verbeterd. Tegenwoordig is de isolatiewaarde vergelijkbaar of zelfs beter dan ramen van hout. De isolatiewaarde wordt aangegeven met een warmtecoëfficiënt, dit wordt de U-waarde genoemd. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte verloren gaat bij 1 graad temperatuurverschil. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. Nieuwe pvc-ramen hebben een waarde van 1.2 – 0.78 W/m²K. Niet alleen het raamkozijn is van invloed op de isolatiewaarde, ook de waarde van het glas is belangrijk. Kies voor hoogrendementsglas voor een optimale isolatie.


Bespaar op de energiekosten met pvc-ramen!

Pvc-ramen hebben een uitstekende isolatiewaarde. Vergelijk gratis prijsoffertes.

Meerdere offertes ontvangen


Soorten ramen Merchtem

Je hebt de keuze uit verschillende soorten ramen wanneer je je ramen laat vervangen. Het raamtype is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, de ruimte waar het raamprofiel geplaatst wordt en het budget. Een vast raam zien we vaak in de voorgevel en een valraam wordt vaak gekozen voor een badkamer. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit een schuifraam, draai-kiepraam, en kantelraam.

Schuiframen

Met schuiframen is er veel mogelijk, bijvoorbeeld horizontale of verticale ramen zijn een optie. Ook zeer grote schuiframen zijn een optie, vanwege het schuifmechanisme. Een schuifraam schuif je namelijk open. Hierdoor zijn schuiframen ideaal wanneer er geen ruimte is voor de draaicirkel van het raam. Meestal bestaat een schuifraam uit twee delen, waarbij één deel kan schuiven en een ander deel vast staat. Maar voor meer gemak is het ook mogelijk om te kiezen voor twee schuivende delen.

pvc draai-kiepraam Merchtem

Draai-kiepraam

Een draai-kiepraam biedt je veel mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het raam een stukje open te kiepen. De bovenkant van het draai-kiepraam kiept dan een stukje naar binnen. Dit is ideaal voor wanneer je je woning in Merchtem even wilt ventileren, of een raam wilt openzetten terwijl het buiten regent. Voeg een valijzer toe om het raam vast te zetten in een kiepstand. Met een speciaal raambeslag zet je het raam ook gemakkelijk vast als je hem opendraait.

Valraam

Een valraam wordt meestal geplaatst in wc’s en badkamers in Merchtem. Het is vaak een kleine raam en heeft scharnieren aan de onderkant van het raamprofiel. Je opent een valraam met een raamkruk, hij ‘valt’ dan open naar binnen. Vaak is de grote van de opening van tevoren bepaald en valt hij in een vaste stand naar buiten. Maar het is ook mogelijk om de opening te bepalen met een valijzer of raamhaak. Het voordeel van een valraam is dat het geschikt is om een ruimte te ventileren en dat ze zeer veilig zijn.

Kantelraam

Een kantelraam wordt ook wel een tuimelraam genoemd en wordt voornamelijk gebruikt voor en dakraam. Het draaimechanisme zit in het middel van het raam. Bij het openen van het raam komt de bovenkant naar binnen en de onderkant draait naar buiten toe. Een kantelraam wordt altijd vastgezet met speciaal raambeslag, om te voorkomen dat ze opeens naar beneden vallen wanneer hij geopend is. Bijvoorbeeld bij een harde wind. Het is ook mogelijk om een kantelraam te plaatsen die verticaal geopend wordt. Dan zitten er scharnieren in het midden van de onder- en bovenkant van het kantelraam. Dit raam wordt een taatsraam genoemd.


Op zoek naar kwalitatieve pvc-ramen?

De raamexpert geeft tips waar je op moet letten.


Opties bij een nieuwe pvc-raam

Wanneer je een nieuw pvc-raam laat plaatsen door een raamspecialist uit Merchtem kun je het uitbreiden met een aantal extra opties. Bijvoorbeeld een vliegenraam om te zorgen dat er geen vliegen in je woning komen of een ventilatierooster om je woning eenvoudig te ventileren. Daarnaast heb je ook nog raambeslag nodig, zoals raamkrukken of raamscharnieren.

Vliegenramen

Je hebt er vast ook wel last van in de warme zomermaanden: insecten in huis. Door een vliegenraam te plaatsen voor, houd je de vervelende vliegen en andere insecten tegen. Een voorzet vliegenraam wordt aan de binnenkant van een raam geplaatst. Ze zijn niet mogelijk bij alle raamsoorten. Bij een valraam is het bijvoorbeeld niet mogelijk, hetzelfde geldt voor een raam dat naar binnen toe opendraait. Plaats in deze gevallen een inzet vliegenraam. De laatste optie is een rolvliegenraam. Hierbij rol je het vliegenraam op in een cassette.

Ventilatieroosters

Goed ventileren is erg belangrijk in een woning. Door te ventileren zorg je ervoor dat er frisse schone lucht in je woning komt. Eén van de methodes om te zorgen voor voldoende ventilatiemogelijkheden in een woning is door het plaatsen van ventilatieroosters in ramen. Ventilatieroosters worden meestal aan de bovenkant geplaatst en open je gemakkelijk met een schuifje. Met een ventilatierooster ventileer je je woning eenvoudig, zonder dat je daarvoor het raam open hoeft te zetten.

Raambeslag

Er bestaan verschillende soorten raambeslag, wat je nodig hebt is onder andere afhankelijk van het type raam dat je laat plaatsen. Voor een valraam is het bijvoorbeeld verstandig om een valijzer te plaatsen en een opendraaiend raam zet je eenvoudig vast met een speciale raamkruk of een raamuitzetter. Om een raam te beveiligen tegen inbraak, zijn er verschillende soorten veiligheidsbeslag. Bijvoorbeeld een raamboompje om het raam vast te zetten en veiligheidsscharnieren.


Plaats moderne schuiframen in je woning in Merchtem

Vul het offerteformulier in om te besparen op de totaalprijs!

Vrijblijvende offertes


pvc-deuren Merchtem

Waarom een nieuwe deur van pvc?

Niet alleen ramen worden tegenwoordig van pvc gemaakt, maar ook deuren. Voor een buitendeur in Merchtem zijn ze zeer geschikt, want pvc heeft tenslotte een uitstekende isolatiewaarde. Daarnaast is het goed te combineren met elementen van glas. Soms denkt men dat een pvc-deur onveilig is, maar dit is zeker niet het geval. Met speciaal deurbeslag, gehard staal en nog andere veiligheidsmaatregelen zijn ze zeer inbraakveilig. Daarnaast hoef je ook aan een pvc-deur maar weinig onderhoud te plegen. Met een speciale structuurfolie krijgt de deur de uitstraling die jij graag wilt. Deze folies zijn uv-bestendig, kleurvast en daarnaast krasbestendig. De voordelen van pvc-deuren:

  • Uitstekende isolatiewaarde
  • Inbraakveilig
  • Vele kleuren en opties

Prijzen van nieuwe pvc-deuren

De totaalprijzen voor een pvc-deur zijn voornamelijk afhankelijk van het type deur dat je wilt laten plaatsen. Een buitendeur zoals een achterdeur is namelijk duurder dan een binnendeur. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €800,- tot €1.000,- voor een buitendeur en een prijs van €500,- tot €700,- voor een binnendeur. Het verschil heeft voornamelijk te maken met de eisen die er gesteld worden een buitendeur. Denk hierbij aan hogere eisen op het gebied van isolatie, maar ook op het gebied van veiligheid. De prijs wordt daarnaast beïnvloedt door het deurbeslag, de stijl en de kleur. Vraag offertes aan voor exacte prijzen voor het vervangen van je deuren.

Prijstabel: Wat kost een nieuwe pvc-deur?

Materiaal Prijs per m²
Pvc-buitendeur €800,- tot €1.000,-
Pvc-binnendeur €500,- tot €700,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten voor een deur met standaardafmetingen (2 meter hoog en 90cm breed) inclusief btw en montage, maar excl. glas. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Van voordeur tot binnen- en achterdeur

Pvc is niet alleen geschikt voor binnendeuren, maar ook voor buitendeuren. Denk aan de deur naar het terras, schuifdeuren of de voordeur. Er wordt bij een voordeur bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een cilinderslot, driepuntsluiting en blokscharnieren. Een achterdeur of voordeur heeft vaak een plaat van staal in het middel, zodat de deur niet doorboord kan worden. Ze hebben een uitstekende isolatie en zijn gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast heb je de keuze uit uiteenlopende stijlen en kleuren. Een pvc-deur is kleurvast en ook verkrijgbaar in houtlook. Zo profiteer je van een voor- of achterdeur met de warme uitstraling van hout én met alle voordelen van kunststof.

Deurbeslag

De deur maak je helemaal af met het juiste deurbeslag. Hierbij wordt onderscheid gemaakt voor deurbeslag voor een binnendeur en beslag voor een buitendeur. Voor een voordeur of achterdeur stellen we namelijk andere eisen op het gebied van veiligheid. Denk hierbij aan deurkrukken met een cilinderslot, veiligheidsscharnieren en inbraakwerend beslag. Veiligheidsscharnieren voorkomen bijvoorbeeld dat de deur uit de sponning wordt getild. Voor een binnendeur is dit minder belangrijk. Kies voor het deurbeslag dat goed bij je deuren past. Bijvoorbeeld moderne zwarte matte deurkrukken of juist meer klassiek.


Op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een pvc-deur?

Vind eenvoudig de beste vakman en bespaar op de kosten!

Offertes aanvragen


Herstellen van pvc-ramen en -deuren

Soms beschadigt een pvc-raam of -deur door veroudering of door een andere oorzaak. Kleine beschadigingen zijn vaak eenvoudig te repareren, denk aan kleine krasjes of kapot raambeslag. Grotere beschadigingen zijn iets lastiger te herstellen. Soms is het nodig om alleen een stuk folie te verwijderen rondom de beschadiging, dit wordt ook wel een spotrepair genoemd. Het is ook mogelijk om de gehele folie te vervangen tijdens het herstellen. Deze techniek van herstellen, het saneren van folie, houdt in dat de vakman uit Merchtem de folie verwijdert en vervangt met een zelfklevende folie. Deze manier van herstellen is voornamelijk geschikt bij veroudering, vergeling of grote beschadigingen.

Ramen en deuren van pvc kuisen

Voor het mooi houden van pvc-ramen is het al voldoende om ze af en toe schoon te maken met een zachte spons en een sopje. Gebruik geen agressieve chemische middelen of schoonmaakmiddelen met een schurende werking voor het poesten. Deze laat namelijk hele kleine krasjes achter op het materiaal. Door te kuisen, zien de pvc-ramen er mooier uit en daarnaast verleng je de levensduur.

onderhoud aan pvc

Onderhoud aan pvc

Een pvc-raam is zeer onderhoudsvriendelijk, maar door ze af en toe te kuisen blijven ze langer mooi. Maak daarnaast regelmatig het raambeslag schoon, zodat het beter werkt. Verder onderhoud is bijna niet nodig. Er kan bijvoorbeeld geen houtrot ontstaan en je hoeft ze ook niet om de paar jaar opnieuw te schilderen. Kortom, een kind kan de was doen!

Bekende merken

Er zijn een aantal bekende merken waar je een keuze uit moet maken voor het vervangen van de raamprofielen. Bijvoorbeeld een raamprofiel van Schüco. Dit merk staat bekend om de innovatieve producten en stellen hoge eisen op het gebied van design en veiligheid. Een ander merk is Deceuninck. Deceunick levert duurzame ramen met uitstekende isolerende eigenschappen. Ook Belisol is één van de bekende merken voor raamprofielen van pvc. De ramen van Belisol een hoge isolatiewaarde en je hebt de keuze uit allerlei verschillende stijlen en kleuren. Tot slot kun je ook nog kiezen voor Weru, Rehau of Kömmerling.

Kan ik gebruik maken van een premie?

Er zijn een aantal mogelijkheden voor het ontvangen van een premie wanneer je nieuwe ramen laat plaatsen. Er gelden dan wel een aantal voorwaarden om een verbeteringspremie te ontvangen voor het vervangen. De Vlaamse regering stimuleert namelijk het nemen van energiebesparende maatregelen, waaronder het vervangen van enkele beglazing voor isolatieglas. Je ontvangt dan mogelijk een premie van je netbeheerder. Deze premie geldt alleen voor woningen in het Vlaamse gewest die voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Op vlaanderen.be lees je meer over het aanvragen van de premie en de aanvullende voorwaarden.

Waarom een vakman inschakelen?

Het plaatsen van een pvc-raam vereist vakkennis en ervaring. Allereerst moet het oude raam verwijderd op de juiste manier worden, zonder dat het raamgat beschadigd raakt. Daarna is het belangrijk dat het pvc-raam perfect geplaatst en ingesteld wordt. Alleen dan profiteer je van de hoge isolatiewaarde van het materiaal. Wanneer het raamprofiel namelijk niet goed geplaatst is tijdens het vervangen, ontstaan er koudebruggen. Daarnaast voorkom je vochtproblemen. Naast al deze technische redenen is er nog een ander voordeel van een vakman. Het is namelijk erg zwaar werk. De vakmannen gebruiken daarom handige hulpmiddelen, zoals zuignappen om het zware glas te plaatsen, tijdens het installeren van pvc-ramen.

Wij zijn in jouw provincie actief in:

Leuven | Vilvoorde | Dilbeek | Halle | Grimbergen | Sint-Pieters-Leeuw | Zaventem | Asse | Aarschot

prijzen pvc-ramen en -deuren Merchtem

Vergelijk gratis offertes op maat

Pvc-ramen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen. Plaats bijvoorbeeld een pvc-raam met houtlook. Zo heb je wel de mooie uitstraling van hout, maar alle voordelen van pvc. Wist je dat pvc maar weinig onderhoud nodig heeft? Je hoeft het bijvoorbeeld niet te schilderen, want het materiaal is kleurvast. Het is verstandig om een aantal offertes te vergelijken van raamspecialisten uit de omgeving van Merchtem. Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs! Vul het offerteformulier in en ontvang kosteloos en vrijblijvend een aantal raamoffertes met scherpe prijzen. Vergelijk en kies de beste specialist.


Gratis offertes ontvangen